Ahu Tongariki

Ahu Tongariki

dinsdag 27 november 2018

Dag 18 - Paaseiland - Santiago.

Einde
Niets kan blijven duren, zelfs niet ons verblijf op Rapa Nui. Het is nog genieten van onze laatste halve dag op het Paaseiland.

Naar het Antropologico museum.
We volgen het gewone stramien, ontbijt om 08.00 uur en vertrek met onze gids om 09.00 uur. Het is slechts een klein kwartiertje rijden tot het museum dat slechts om 09.30 zijn poorten openzet. Geen probleem. De site Tahai is achter de hoek. Tijdens de eerste dag van ons bezoek waren we reeds hier. Toen was de zonsinval iets minder fotogeniek. Vandaag kunnen we deze site nog eens bewonderen bij een beter zonsinval.
Tahai site met 3 platformen. Deze Moai kijken naar het inland.
Bij de Tahai site.
Tahai site
Museum Sebastian Englert.
We kunnen de ganse evolutie, geschiedenis en een interessante collectie unieke kunstvoorwerpen bekijken. Het is dan het definitieve einde van het officiële programma. 
In het museum.
Nog bij een Moai voor het museum.
We rijden nog even langs het enige postkantoor van het eiland. We krijgen er nog de unieke stempel van het Paaseiland in onze paspoorten. We kunnen nog tot 12.00 uur op de kamer om ons klaarmaken voor de vlucht naar het vasteland, Santiago de Chili.
Post office in Hanga Roa - stadje op het Isla de Pascua
Stempel van Rapa Nui, Paaseiland, in ons Paspoort/Reispas
Lokale gids schenkt ons nog een talisman om rond de hals te hangen, een mini Moai.
Paaseiland - Santiago de Chile.
De vlucht vertrekt iets vroeger dan gepland. We stijgen op om 15.00.  Deze vlucht duurt 4 uur en 25 minuten. Het is een toestel dat uit Papeete, Tahiti komt. Het is een modern toestel Dreamliner Boeing B789-9. We landen om 21.30 in Santiago. We zijn terug in een andere tijdszone, dus twee uur later. Het is een dinsdagavond, en weinig verkeer in Santiago. Het is dan nog een 20 minuten met de bus tot het hotel waar we om 22.40 aankomen.
Luchthaven(tje) op het Paaseiland.
Dreamliner B789 voor de vlucht naar Santiago.
Hotel.
In Santiago logeren we terug in het hotel waar we voorheen reeds 3+1 nachten verbleven hebben: Hotel Torremayor. Drie nachten tijdens onze aankomst in het begin, en een nacht na het bezoek aan Patagonië.

1 opmerking: