Ahu Tongariki

Ahu Tongariki

donderdag 29 november 2018

Dag 19 - 20 - Santiago tot thuis.

Schema voor de terugreis.
Het is nog een lange trip tot thuis. Twee vluchten, waarvan één van 12 uren en een tweede van 2 uren, met een uurverschil van 4 uren. Rekensommetje: 18 uren tot Brussel.

Van het hotel te Santiago naar de luchthaven.
We vertrekken goed op tijd wegens het drukke verkeer in Santiago. Het lukt nog aardig om zonder veel vertraging naar de luchthaven te rijden. De bus haalt ons op aan het hotel om 09.45 uur en we worden een half uur later afgeleverd aan de luchthaven, zo rond 10.15 uur.
Aan de luchthaven van Santiago de Chile, aangekomen met de bus vanaf het hotel.
Vlucht Santiago - Madrid.
Na al de login-polemieken om on-line in te checken bij Iberia mag het ook al eens goed lukken. Iberia blinkt niet uit om het simpel en logisch te houden. Miel lukt er toch in, na veel gezucht en geduld, ons plaatsen te bezorgen, zodanig dat de koppels samen kunnen zitten. Het toestel is een viermotorige A340-600 met een zetelindeling : 2 - 4 - 2. Gauw blijkt dat er deze keer van overboeking geen sprake is.
Dit noemt men een maaltijd nemen in een vliegtuig.
We hebben 4 stoelen voor 2 personen ter beschikking. Het zijn dus tamelijk comfortabele plaatsen. Dit in zover dat langeafstand vluchten comfortabel te noemen zijn. Het eten is een verschrikking. Toch in economy. In business is het een heel pak comfortabeler (en duurder). We stijgen op om 13.45 uur en na een 12 uur landen we in Madrid om 05.45 uur in de ochtend. We zijn dan een extra 4 uren ouder wegens het tijdsverschil.

Madrid - Brussel.
In Madrid zijn er drie uren overstap tijd voorzien. De vlucht met Iberia naar Brussel in een A320 zit volledig gevuld. Vlucht van 09.45 uur tot 11.30 uur. Bij aankomst is onze bagage reeds op de band op het moment dat wij er aan komen gewandeld.

Brussel - Thuis.
Het lukt dan redelijk vlot om thuis te geraken. Onze wagen op de parking staat er nog. Er is zelfs geen file op de E19 of op de Antwerpse ring. Iets rond 13.00 uur zijn we eindelijk terug thuis. 

2 opmerkingen:

  1. Mooi verslag jef. Foto's zoals we die van jou kennen.proficiat.
    Een paar foutjes geven niet echt. Ik(we) hebben genoten van deze blog, maar nog meer van de reis zelf.

    BeantwoordenVerwijderen